Безглутенски леб со младо сирење и домати

Од:

Еден мек и сочен здрав леб …

Потребно е:
4 јајца
100 мл масло
100 мл млеко
1,5 прашок за пециво
200 гр готова мешавина безглутенски брашна
прстофат сол
околу 200 гр свежо кравјо сирење
чери домати
1 лажица масло од тиква
темјан, оригано, рузмарин (по желба)

Подготовка:
– Пенесто изматете ги јајцата и додадете ги сите мокри состојки. На крај додадете ги брашното и прашокот за пециво и убаво измешајте.

– Во тава (27х17 см) обложена со хартија за печење сипете половина од горната смеса.

– На смесата на повеќе места ставете издробено сирење и распоредете ги половинките домати. Посипете со зачински билки, по желба.

– Одогора сипете го остатокот од смесата, израмнете и ставете да се пече во загреана рерна на 180 целзиусови степени околу 40 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска