Лиснати полжавчиња со пилешко

Од:

Лиснато тесто полнето со фино маринирано пилешко месо и кашкавал …

Потребно е:
250 гр лиснато тесто
400 гр пилешко бело месо исечено на филети
100-150 гр тенко исечени парчиња кашкавал
1/2 лажиче мелена црвена пиперка
на врв на нож лута мелена црвена пиперка
2 лажици маслиново масло
1/2 лажиче суво оригано
сол, бибер

Подготовка:
– Пилешките филете истенчете ги со дрвен чук. Премачкајте ги со маслиново масло, посолете, посипете со бибер и мелена црвена пиперка (слатка и лута) и со оригано.

– Истенчете го со сукало лиснатото тесто и на него наредете го пилешкото месо и парчињата кашкавал. Замотајте го како ролат.

– Ролатот од тесто со остар нож исечете го на парчиња со дебелина колку еден прст.

– Парчињата наредете ги во тава обложена со хартија за печење и ставете да се печат во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 35 минути или додека да добијат убава златно-румена боја.

– Сервирајте ги топли.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска