Кокосовото брашно им дава слаткост на овие кнедли, одични се и за дијабетичари …
Потребно е:
200 гр свежо кравјо сирење
1 јајце
1 лажица семки од чија
3 лажици кокосово брашно
1 лажица брашно од ориз
изрендана кора од 1 лимон
Подготовка:
– Во еден сад измешајте ги сирењето, јајцето, изренданата кора од лимон и чија семките. Оставете да стои 10-тина минути за да набабрат чија семките.
– Додадете ги двата вида брашно, измешајте со лажица и повторно оставете уште малку да стои. Тестото ќе биде доста меко.
– Со две лажици обликувајте ги кнедлите и ставете ги да се варат многу кратко, само неколку минути во вода што врие.
– Сервирајте ги со прелив по желба.