Чоколадни коцки што не се печат

Од:

Комбинација на чоколадо, кокос и кикирики, вистинско совршенство …

Потребно е:
340 гр чоколадо
400 гр кондензирано млеко
1 ванилин шеќер
3 чаши (од 200 мл) фино мелени чоколадни вафли
2 чаши + 2 лажици мелен кокос
1 чаша + 1 лажица солени кикирики
1/2 чаша шеќер во прав
1/2 лажиче сол

Подготовка:
– Во правоаголна тава за печење ставете хартија за печење и оставете да излегува надвор од тавата по 2 см од сите страни.

– Во сад на рингла загревајте ги кондензираното млеко и чоколадото, додека да се растопи чоколадото. Тргнете го садот од рингла и додадете ги ванилиниот шеќер. Сипете 1/3 од растопеното чоколадо во млеко во друг сад и тргнете го на страна.

– Измешајте 2 чаши мелен кокос, 1 чаша кикирики, вафлите, шеќерот и 1/2 лажиче сол. Во ова сипете го растопеното чоколадо и мешајте додека да се соединат сите состојки.

– Смесата сипете ја во тавата за печење. Одозгора прелијте ја со 1/3 од растопеното чоколадо и посипете со 1 лажица сецкани кикирики и е лажици кокос.

– Колачот ставете го во фрижидер да се стегне 2-3 часа. Извадете го од тавата за едно со хартијата за печење. Исечете го на 24 еднакви делови.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска