Нема печење, готова е за најмногу 20 минути …
Потребно е:
4 јајца
200 гр целувки
1 чоколадо за готвење
200 гр шеќер во прав
300 гр мелени бисквити
1 маргарин
2 кесички шлаг пена
Подготовка:
– Мелените бисквити измешајте ги со малку растопен путер и малку топло млеко. Смесата распоредете ја на дното на калапот за торти.
– Над неа наредете ги целувките.
– Одвоите ги белките од жолчките. Белките изматете ги во густ шлаг.
– Посебно изматете ги жолчките со шеќерот.
– Чоколадото растопете го на пареа.
– Сите три смеси измешајте ги заедно. Додадете го и маргаринот и изматете убаво. Оваа смеса сипете ја над целувките.
– Изматете ги шлаг пените од кесичка и нанесете ги над темниот крем.