Намаз од лук и зачини (посно)

Од:

Одличен намаз …

Потребно е:
1-2 главици лук
свежи зачини по желба (босилек, рузмарин, мајчина душичка)
1 лажиче мелена црвена пиперка
чили во прав, по желба
1 лажиче лук во прав
сол, бибер

Подготовка:
– Главиците лук убаво посолете ги и посипете ги со маслиново масло.

Намаз со лук и зачини1

– Ставете ги во загреана рерна да се печат 30-40 минути. Кога ќе почнат да мирисаат тогаш се готови. Оставете да се изладат.

Намаз со лук и зачини2

– Чешнињата лук исчистете ги од лушпите, ставете ги во блендер заедно со зачините, малку посолете ги, додадете маслиново масло и убаво изблендирајте да се добие кремаста маса.

– Послужете ги со препечен леб или крекери.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска