Слатко задоволство за неискусни домакинки …
Потребно е:
400 гр бисквити (Petit Beurre)
300 гр бисквити Ресана
500 мл јогурт
200 мл кисела павлака
8 лажици шеќер
1 ванилин шеќер
500 мл слатка павлака за шлаг
Подготовка:
– Искршете ги бисквитите на поголеми парчиња.
– Во еден сад измешајте ги јогуртот, киселата павлака, шеќерот и ванилиниот шеќер.
– Додадете ги бисквитите и убаво измешајте.
– Смесата обликувајте ја по желба и ставете ја во фрижидер убаво да се излади и да се стегне.
– Изматете ја слатката павлака во густ шлаг и по желба додадете малку шеќер и ванилин шеќер. Изматениот шлаг нанесете го на тортата и убаво размачкајте. Повторно вратете ја тортата во фрижидер.