Кус-кус со печени колбаси

Од:

Брзо и вкусно …

Потребно е:
2 лажици маслиново масло
2 чешниња лук
160 гр кус-кус
1 лажиче мелен ким
1/4 лажиче каенски бибер
1/2 лажиче сол
100 мл сос од домати
300 мл вода
4 колбаси (околу 200 гр)
1 лажиче сок од лимон
4 лажици сецкан свеж коријандер

за сервирање:
1 домат
2 лажици маслиново масло

Подготовка:
– Во тава на рингла загрејте го маслото и додадете го згмечениот лук, кус-кусот, ким, бибер и сол и пржете со постојано мешање околу 3 минути.

– Додадете ги сосот од домати, водата и оставете да почне да врие. поклопете го садот, тргнете го од рингла и оставете го 5 минути да мирува. Така подготвениот кус-кус оставете да се излади и ставете го во чинија.

– Во меѓувреме испечете ги колбасите на грил тава, оставете да се изладат и исецкајте ги на тркалца.

– Изладенио кус-кус посипете го сок од лимон, наредете ги колбасите на него и посипете со сецкан коријандер.

– Доматот исечете го на парчиња и посипете со маслиново масло.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска