Норвешка салата (посно)

Од:

Здрава и вкусна салата …

Потребно е:
2 поголеми цвекла
иста количина тиква
1 поголем сладок компир

за посипување:
10-20 гр исчистени ф’стаци
10-20 гр семки од сончоглед
10 гр семки сусам
1/2 кесичка ким
1 чешне лук
1/2 лажиче сол
20 мл маслиново масло или масло од сусам

Подготовка:
– Измијте го и излупете го цвеклото. Исечете го на коцки.

– Исчистете ја тиквата и компирот излупете го и исечете ги на коцки.

– Во тава ставете хартија за печење и распоредете ги состојките на хартијата.

– Посипете со сол, додадете ги семките и иситнетиот лук и посипете со масло. Измешајте.

Норвешка салата1

– Ставете да се пече во претходно загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 40 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска