Потпечени палачинки со кајмак и сирење

Од:

Совршено предјадење или брзински ручек …

Потребно е:
10 палачинки (претходно испечени)

за филот:
500 гр фета сирење
4 јајца
200 гр кајмак
200-300 мл млеко
малку масло

Подготовка:
– Во чинија изгмечете го сирењето и додадете ги 3-те јајца, половина од кајмакот и 200 мл млеко.

– Палачинките филувајте ги со подготвениот фил од сирење, кајмак и јајца.

– Премачкајте ја со масло огноотпорната тава и наредете ги палачинките една до друга.

– Во остатокот од филот додадете го преостанатото јајце и уште 100 мл млеко. Изматете и со оваа смеса прелијте ги палачинките.

– Остатокот од кајмакот со рака распоредете го над палачинките.

– Ставете ги да се запечат во загреана рерна на 180 целзиусови степени околу 20 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска