Запечени филети од сом со шампињони (посно)

Од:

За сите љубители на риба, на денешната трпеза сервирајте го ова вкусно јадење …

Потребно е:
4 филети од сом
2 главици кромид
400 гр шампињони
2 лажици маслиново масло
1 лажиче морска сол
200 мл бело вино
1 лажиче лук во прав

Подготовка:
– Кромидот исчистете го и исецкајте го на полумесечинки.

– Печурките убаво измијте ги и исецкајте ги на листови.

– Во огноотпорна тава на дното сипете го маслото и распоредете го сецканиот кромид.

– Над лукот ставете ги филетите сом и посипете со зачините.

– На крај наредете ги сецканите шампињони и посипете со виното и малку вода.

– Садот покријте го со алуминиумска фолија и ставете да се пече во рерна на 200 целзиусови степени.

– Пред крај на печењето тргнете ја фолијата и оставете малку да се запече.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска