Пилешки крилца со пармезан

Од:

Ако сакате пилешки крилца задолжително подгответе ги на овој начин …

Потребно е:
5 пилешки крилца
50 гр лебни трошки
30 гр пармезан
1 чешне лук
1 лажица сецкан свеж магдонос
1/2 лажиче мелена црвена пиперка
50 гр путер
сол, бибер

Подготовка:
– Измијте ги пилешките крилца и посипете ги со сол и бибер.

– Во еден сад измешајте ги лебните трошки, ренданиот пармезан, ситно сецканиот лук, магдоносот и мелената црвена пиперка.

– Увалкајте ги крилцата во горната смеса и наредете ги во тава обложена со хартија за печење. Полијте ги со растопениот путер.

– Ставете да се печат во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 30 минути или додека да добијат убава румена боја.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска