Солена торта со интегрален леб

Од:

Идеја за нешто брзо и вкусно …

Потребно е:
2 јајца
400 мл млеко
50 гр путер
30 гр брашно
2 триаголници топливо сирење
сол, бибер
100 гр шунка или суво месо
5-6 чери домати
3-4 млади кромидчиња
8 кришки интегрален тост
лебни трошки
маслиново масло

Подготовка:
– Испечете ги кришките тост леб во тава на рингла да поруменат. Наредете 4 кришки на дното на тава за печење (24х24 см) обложена со хартија за печење.

– Растопете го путерот, додадете го брашното и кратко пропржете.

– Потоа полека сипете го млекото со постојано мешање.

– Кога ќе се згусне смесата додадете го топливото сирење, убаво измешајте и дададете ги јајцата. Посипете со сол и бибер.

– Кришките леб во тавата премачкајте ги со 4 лажици од филот. Над филот распоредете сенцка шунка, чери домати и сецкан млад кромид.

Солена торта со интегрален леб 1

– Преку прелијте повторно со 4 лажици од филот. повторно наредете 4 кришки леб и прелијте со остатокот од филот.

Солена торта со интегрален леб 2

– Испрскајте со малку маслиново масло, посипете со презли и ставете да се пече во загреана рерна на 180 целзиусови степени околу 30 минути.

– Оставете да се излади, а потоа исечете ја на парчиња и послужете.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска