Брускети со лук и намаз од јајца

Од:

Вкусни залачиња кои брзо ќе ги подготвите …

Потребно е:
1 помал леб или багет
1-2 чешниња лук
2 јајца
1 лажиче сенф
1 полна лажица мајонез
сол
20-30 гр суво месо
1 помал домат
сирење или кашкавал, по желба

Подготовка:
– Сварете ги јајцата, излупете ги и ставете ги во блендер. Додадете сол, сенф и мајонез и изблендирајте ги во хомогена смеса.

– Во горната смеса додадете го и сецканото суво месо.

– Лебот исечете го на парчиња со дебелина од 1 см и истостирајте ги.

– Додека лебот е уште врел, истријте го со лукот од двете страни.

– На секоја кришка ставете од подготвениот намаз, доматите и сирење или кашкавал, по желба.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска