Паста со чаен колбас и шампињони

Од:

Потребно е:
400 гр тестенини (penne rigata)
200 гр чаен колбас
1 главица кромид
3 чешниња лук
1 лажица пире од домати
1 конзерва сецкани домати пелати
1 китка свеж босилек
150 гр пармезан
50 мл маслиново масло
200 гр шампињони
сол, бибер

Подготовка:
– Во подлабок сад на рингла сипете вода и малку сол и оставете да почене да врие. Ставете ги тестенините и сварете ги според упатсвото на пакувањето.

– Исецкајте го кромидот на полумесечинки и лукот на ситно. Испржете го кромидот на малку маслиново масло. По неколку минути додадете го исецканиот на тркалца чаен колбас и исто пропржете го.

– Исецкајте ги печурките на пола и продинстајте ги на малку масло околу 5 минути. Додадете го пирето од домати и пелатите. Посипете со сол и бибер и измешајте.

– Споите ги сосот со тестенините и сервирајте ги посипани со пармезан и сецкан босилек.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска