Неверојатно вкусни …
Потребно е:
2 поголеми кифли
3 јајца
сол
100 мл млеко
50 гр колбаси
20 гр пармезан
неколку чери домати
Подготовка:
– Изматете ги јајцата и додадете ги солта и млекото. Колбасите исецкајте ги на коцки.
– Кифлите засечете ги од горната страна по целата должина. Издлабете ја средината.
– Во внатрешниот дел на кифлите ставете од сецканите колбаси, сипете дел од изматените јајца, па повторно наредете од колбасите и на крај посипете со изрендан пармезан.
– Ставете ги да се запечат во зареана рерна на 200 целзиусови степени околу 25 минути.
– На печените кифли наредете исечени чери домати и посипете со сецкан свеж магдонос.