Проички со фета сирење, павлака и јогурт

Од:

Едноставно ќе ги подготвите во секое време на годината …

Потребно е:
2-3 јајца
1 чаша (од 250 мл) павлака
1 чаша јогурт
100 мл минерална газирана вода
1 чаша масло
2 чаши пченично брашно
2 чаши пченкарно брашно
1 лажиче сол
100 гр фета сирење

Подготовка:
– Во еден подлабок сад изматете ги јајцата и потоа додадете ги јогуртот, павлаката, маслото и минералната вода. Матете додека да добиете хомогена смеса.

– Во смесата додадете ги брашната, потоа прашокот за пециво и солта. Изматете за да се соединат сите состојки.

– На крај со раце издробете го сирењето и додадете го во смесата. Измешајте со дрвена лажица.

– Во калапот за мафини ставете хартиени корпички за печење или пак намастете го калапот и потоа сипете од смесата во отворите за мафини. Немојте да ги преполнувате затоа што мафините ќе нараснат додека се печат.

– Ставете да се печат во загреана рерна на 220 целзиусови степени околу 20 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска