Неодоливи банана колачиња

Од:

Како да направите чинија полна со разновидни банана колачиња …

Потребно е:
2 чаши (од 250 мл) парчиња чоколадо
2 лажици масло
8 банани
1 кесичка цимет во прав
1/2 чаша мелени ореви
1/2 чаша издробен корнфлекс
1/2 чаша сецкани бадеми
1/2 чаша сушени брусници
1/2 чаша кокос

Подготовка:
– Во една голема тава ставете хартија за печење.

– Чоколадото растопете го со малку масло на средна температура. Оставете малку да се излади.

– Оревите, корнфлексот, бадемите, брусниците и кокосот ставете ги во посебни садови.

– Бананите излупете ги и исечете ги на подебели тркалца.

– Парчињата банани набоцкајте ги на вилушка или чепкалка за заби и потопете ги во растопено чоколадо, а потоа увалкајте ги во подготвените ореви, брусници, кокос или корнфлекс.

– Наредете ги во тавата и замрзнете ги два чата пред да ги послужите.

– Овие колачиња може да ги чувате во кеси за замрзнување во замрзнувач дури и две седмици.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска