Француски леб со маслинки

Од:

Ако сакате да направите нешто набрзина …

Потребно е:
150 гр брашно
1 сув квасец
125 мл млеко
3 јајца
100 мл масло
100 гр рендан кашкавал
200 гр сецкана шунка
75 гр маслинки
1 прстофат сол
2 прстофата бибер

Подготовка:
– Изматете ги јајцата, додадете ги брашното, квасецот и сите останати состојки.

– Исецкајте ги маслинките и додадете ги во горната смеса.

– Сипете ја смесата во долгнавест правоаголен калап (не треба да го намастите).

– Ставете да се пече во загреана рерна на 180 целзиусови степени околу 50 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска