Најдобра Милка торта без печење

Од:

Оваа вкусна торта ќе ја направите за само 30-тина минути …

Потребно е:
1 л млеко
10 лажици шеќер
3 пудинга од ванила
300 гр млечно Милка чоколадо
100 гр бело Милка чоколадо
500 мл слатка павлака
бисквити (Плазма, Petit Beure)

Подготовка:
– Во 200 мл млеко разматете го прашокот за пудинг и шеќерот. Остатокот од млекото сипете го во тенџере и ставете го на рингла да се вари. Кога ќе почне да врие додадете ги изматените пудинзи и шеќер и мешајте додека да се згусне.

– Сарениот пудинг поделете го на два дела. Во едниот дел ставете го млечното чоколадо, а во другиот белото. Мешајте додека да се истопат чоколадите. Двете смеси оставете ги да се изладат.

– Во еден сад изматете ја слатката павлака во густ шлаг. Во двете смеси ставете по 1/4 од изматената павлака и измешајте.

– Во кружен калап за торта ставете алуминиумска фолија на дното и од страните. Сипете ја белата смеса и дел од темната смеса. Полека измешајте со вилушка или со дрвено стапче за да се направат црно-бели шари.

– Сега нанесете го остатокот од слатката павлака, па потоа остатокот од темната смеса и израмнете.

– На крај најодозгора ставете алуминиумска фолија и ставете го неколку часа калапот во фрижидер за да се стегне тортата. Извадете го калапот од фрижидер, тргнете ја горната фолија, ставете чинија на калапот и превртете ја тортата на чинијата и тргнете го калапот.

– Тортата може да ја декорирате по желба.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска