Брз кремаст колач

Од:

Се подготвува брзо и лесно. Вкусно и убаво за око …

Потребно е:
за бисквитното тесто:
1 јајце
1 чаша (од 200 мл) шеќер
1 чаша мелени ореви
1 чаша млеко
1 чаша брашно
100 мл масло
1/2 прашок за пециво

рум, за попрскување

за кремот:
2 пудинга од ванила
6 лажици шеќер
600 мл млеко
200 гр путер

за посипување:
изрендано чоколадо

Подготовка:
– Во еден сад изматете ги јајцата и шеќерот. Додадете ги останатите состојки за тестото и убаво изматете.

– Смесата сипете ја во намастена тава (35х25 см) и ставете да се пече во загреана рерна на 180 целзиусови степени 30-35 минути.

– Уште топлото испечено бисквитно тесто испрскајте го со рум.

– Сварете го пудингот, со млекото и шеќерот според упатството на пакувањето.

– Оставете да се излади и потоа додадете го изматениот путер и убаво изматете.

– Со овој крем премачкајте го испеченото бисквитно тесто во тавата. Одозгора посипете со изрендано чоколадо.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска