Како да направите вино од капини?

Од:

Овој напиток ја подобрува циркулацијата на крвта, го намалува притисокот, позитивно делува на метаболизмот, го подобрува имунитетот …

Потребно е:
10 кг свежи зрели капини
2 кг шеќер

Подготовка:
– Зрелите капини изгмечете ги убаво и помешајте ги со најмногу 2 кг шеќер.

– Оваа мешавина сипете ја во стаклени шишиња. Шишињата затворете ги но не ги затварајте затворачите сосем. Оставете ги да стојат на сонце 2 месеци.

– По овој период прецедете ја содржината од шишињата и добиеното вино од капини повторно наполнете го во шишиња.

– Шишињата со виното чувајте ги на ладно и темно место.

– Виното од капини најдобро е да го пиете наутро на празен стомак или пак навечер пред да си легнете. Ако ова вино го пиете како лек доволна е дневна доза од 50 до 100 мл но подолг временски период (2-3 месеци).

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска