Запечени тортелини со моцарела

Од:

Овој лесен рецепт ќе ве освои со неговата едноставност во подготовката, а и со вкусот. Полнети и запечени тортелини е јадење која не треба да остане неприготвено:

Потребно е: 
500 гр тортелини (полнењето е по вкус)
300 гр моцарела
250 мл пелати
100 гр путер
150 гр гауда

Подготовка: 
– Тортелините сварете ги според упатството на ќесичката.

– Тавата за печење премачкајте ја со путер и ставете ги сварените тортелини. Прелијте со доматен сос и ставете ја моцарелата, исечкана на коцки. Од горе, ставете ја изренданата гауда.

– Останатиот путер распоредете го од горе и ставете да се пече во загреана рерна на 200 целзиусови степени, додека убаво да се запече кашкавалот.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска