Мрзлив чоколаден колач

Од:

Чоколаден колач што не се пече …

Потребно е:
200 гр чоколадо за готвење
200 гр млечно чоколадо
400 гр плазма бисквити
3 жолчки
200 мл слатка павлака
150 гр шеќер
1 лажиче екстракт од ванила
120 гр путер

Подготовка:
– Бисквитите со раце искршете ги на помали парчиња.

– Во сад на рингла искршете ги двете чоколади, а потоа додадете ги жолчките, слатката павлака, шеќерот, екстрактот и путерот. Загревајте со постојано мешање додека да се растопи чоколадото и доодека да добиете хомогена смеса.

– Растопената смеса помешајте ја со бисквитите и убаво измешајте за да се соединат сите состојки.

– Смесата сипете ја во тава со димензии 25х25 см обложена со пластична фолија и рамномерно распоредете ја.

– Оставете да се излади и да се стегне пред да го сечете, најдобро во фрижидер. Потоа исечете го и послужете.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска