Презентација на традиционалната македонска храна

Од:

Под мотото „Стари бабини рецепти во ново гуманско руво“ денеска во Скопје по шести пат ќе се одржи манифестацијата „Ден на бабата“ на која ќе биде презентирана македонската храна подготвена по традиционален рецепт.

На манифестацијата ќе биде презентиран и проектот „Конзервираме заедно“ како дел од програмата „Erasmus +“.

За првпат годинава ќе биде промовирана и новоформираната Алијанса на готвачи чија цел е со традиционални локални производи да се готват современи јадења и да се промовира здравата традиционална храна.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска