Браунис со пиво

Од:

Вкусен сочен чоколаден колач ...

Потребно е:
4 јајца
100 гр шеќер
250 гр чоколадо за готвење
100 гр бело чоколадо
6 лажици омекнат путер
120 гр брашно
60-80 гр какао во прав
прстофат сол
300 мл пиво

Подготовка:
– Намастете ја тавата за печење (со димензии 22х32 см) и малку посипете ја со брашно. Рерната загрејте ја на 180 целзиусови степени.

– Во еден сад изматете 2 јајца со шеќерот околу 2 минути.

– На пареа истопете ги и белото и темното чоколадо заедно со путерот. Оставете малку да се излади па оваа смеса додадете ја кај јајцата.

– Во друг сад измешајте ги брашното, какаото и солта и додадете ги во горната смеса. На крај додадете го и пивото.

– Смесата сипете ја во тавата и ставете да се пече во загреана рерна 30-тина минути (колачот никако не треба да биде препечен, треба да остане сочен).

– Колачот оставете го да се излади во тавата, исечете го и посипете го со шеќер во прав.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска