Како да ги испечете највкусните компирчиња во рерна!

Од:

Вака подготвените „пржени” компирчиња се многу вкусни, а многу поздрави од тие што ќе ги испржите во масло

Потребно е:
компири
неколку белки од јајца
зачини по желба

Подготовка:
– Компирите излупете ги, измијте ги убаво и исечете ги на тенки ленти (како за помфрит). Исушете ги убаво со салвета.

– Белките (колку белки ќе ви требаат зависи од количината на компири кои сакате да ги печете) изматете ги убаво со вилушка и внатре додадете ги зачините, по вкус.

– Исечените компири потопете ги во изматените белки и распоредете ги во тава обложена со хартија за печење или пак само намастена со масло.

– Ставете ги да се печат во загреана рерна на 220 целзиусови степени додека не поруменат.

– Белките во текот на печењето ќе ги направат компирчињата крцкави и нема да бидат воопшто масни.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска