Топено сирење во грне

Од:

Ако не знаете што да зготвите за ручек или вечера, а ги имате сите овие намирници во кујна, не се двоумете и направете си топено сирење.

Потребно е:
600 гр фета сирење
200 гр мек кашкавал (ајдамер)
200 гр сувомеснато, по желба (печеница, пршута, свински врат, кулен, шунка)
200 гр шампињони
кечап
оригано
бешамел сос

Подготовка:
– Прво, направете го бешамелот.

– Фета сирењето исечете го на парчиња.

– Земете еден поголем сад во кој ќе го печете сирењето и на долниот дел од садот ставете половина од сирењето. Прелијте со половина бешамел сос. Над сосот наредете сувомеснато, сечкани печурки, кечап, зачинете со оригано и наредете неколку парчиња кашкавал. Над кашкавалот, ставете го преостанатото сирење, прелијте со бешамел и завршете со парче кашкавал.

– Вака подготвено, ставете го во незагреана рерна и вклучете ја на 200 целзиусови степени.

– Печете 30 минути, додека кашкавалот да добие убава боја.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска