Контрамерка на Путин: Дозволи користење на американскиот имот како обештетување за Русија

Од:

Рускиот претседател Владимир Путин денеска потпиша декрет со кој се дозволува користење на американски имот во Русија како компензација за „штетата предизвикана од запленувањето на рускиот имот во САД“.

Уредбата која ја содржи соодветната одредба беше објавена на владиниот портал, со која и се наложува на владата да воспостави посебна процедура за обештетување на Русија и нејзината Централна банка за „штетите предизвикани од американската влада или судските одлуки“.

„Владата на Руската Федерација во рок од четири месеци ќе обезбеди воведување измени на законодавството на Руската Федерација со цел да се спроведе оваа регулатива“, се наведува во документот.

Би можело да ве интересира

Тешка ситуацијата во Часов Јар

Предраг Петровиќ

Путин: Поразот значи крај на Русија

Горан Наумовски

Вашингтон со наредба: Стоп за испорака на „Патриотите“, сите мора да се дадат на Украина

Предраг Петровиќ

Путин e во посета на Виетнам

Горан Наумовски

Русија и Северна Кореја потпишаа Сеопфатен договор за стратешко партнерство

Горан Наумовски

Руски извори: Во Одеса пристигнаа француски платеници

Предраг Петровиќ