zloupotreba na licni podatoci

Македонија

Лани поднесени обвиненија за половина од примените пријави за злоупотреба на лични податоци

Александар Тодески
Десетина помалку пријави и исто толку повеќе обвиненија се поднесени за кривичното дело „Злоупотреба на лични податоци“, покажува статистиката на Јавното обвинителство. Ако во 2022
Свет

Фејсбук со појасни правила за употреба на личните податоци на барање на ЕУ

А1он
На барање на Европската Комисија и на националните власти задолжени за заштита на потрошувачите во ЕУ, Фејсбук ќе воведе измени во своите правила и начинот