zavean covek

Македонија

ЦУК: Спасен е човекот кој беше завеан и кој одбиваше помош за да не ги остави своите кучиња

Орце Костов
Лицето, што се јавило дека е „отсечено“ од снегот, во викендичка над с. Радња, во месноста „Гатеново“ на планината Кожув, кое прво одбило помош во