zanaetcistvo

Култура

ВИДЕО: Отворена изложбата „Жени во занаетчиство“ во Кабинетот на претседателот

А1он
Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на отворањето на изложбата „Жени во занаетчиство“ што се одржува во Кабинетот на претседателот. Во своето обраќање пред
Економија

Занаетчиите и институциите ќе соработуваат во борбата против сивата економија во занаетчиството

А1он
Занаетчиска комора Скопје, со поддршка од Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем, и проектот на УСАИД за модернизација на инспкциските служби одржа тркалезна
Економија

Првпат по 55 години доделени мајсторски дипломи за занаетчиите

А1он
Занаетчиите се обременети со водење сметководствена евиденција, немаат доволно стручен кадар и се уште се соочуваат со сива економија. Како што порачаа денеска пред доделувањето
Економија

Проект за зголемување на конкуретноста во занаетчиството

А1он
Занаетчиската комора Скопје денеска ќе додели плакети на занаетчии и дипломи за мајстори фризери во рамки на проектот „Зголемување на конкуретност во занаетчискиот сектор“. Целта
Економија

Средба со мајстор Фарук Шабан во Стара скопска чаршија

А1он
Средба со мајстор Фарук Шабан посветена на папучарскиот занает во Старата скопска чаршија меѓу љубителите на уметноста и старите занаети организира денеска Институтот „Јунус Емре“.
Култура

Изложба посветена на занаетчиството во Кавадарци

А1он
По повод денот на ослободувањето на Кавадарци, денеска во музеј галерија беше отворена изложба посветена на занаетчиството во градот низ историјата. На отворањето на озложбата
Култура

Изложба на стари фотографии и ретки производи на битолските занаетчии

А1он
Регионалната комора на занаетчиите и Здружението на ракотворци од Битола денеска и утре на плоштадот „Магнолија“ ја организираат традиционалната изложба на стари фотографии и ретки
Економија

АНАЛИЗА: Занаетчиите се борат за опстанок, Владата ќе ги менува излозите?

А1он
Додека Владата го крои планот за унфицирање на изгледот на старите скопски чаршии, во кои главно се сместени занаетчиите, на терен, според еснафските здруженија, занаетчиството