vina

Економија

Македонските вина ќе се извезуваат под ознаката „повардарски“

А1он
До крајот на годинава Македонија ќе почне да извезува вина со заштитено географско потекло „повардарски“. Оваа географска ознака, што е веќе дефинирана, најпрво треба да се регистрира во
Економија

Златни медали за вина на „Тиквеш“ во Словачка

А1он
По серијата меѓународни признанија од почетокот на годината, винарската визба „Тиквеш“ ја продолжува 2013-та година со уште две значајни награди на престижен меѓународен вински натпревар.