viena

Свет

(ВИДЕО) Протест пред македонската амбасада во Виена

А1он
Повеќе од 150 Албанци, според официјални податоци на полицијата, се собрале денеска попладне пред македонската амбасада во Виена, јави Танјуг. Носеле албански и знамиња на
Свет

Специјален состанок на Постојаниот совет на ОБСЕ во Виена

А1он
Србија, која претседава со ОБСЕ, денеска свика итен состанок на Постојаниот совет на оваа организација, на кој ќе се разговара за ескалирањето на насилството во
Свет

Новогодишниот концерт на Виенските филхармонија – инструмент на нацистичката пропаганда

А1он
Прославениот концерт на Виенскиот филхармониски оркестар, што традиципнално се одржува на првиот ден од Нова година, носи корени од нацистичката пропаганда, како еден од неговите