ustaven sudija

Македонија

Јовески изненаден од повлекувањето на предлогот да биде уставен судија: Не се наведени причини, нанесена ми е штета

А1он
Поранешниот државен јавен обвинител кој беше кандидат за избор на уставен судија, Љубомир Јовески, за кого денеска од Собранието информираа дека е повлечен предлогот, за
Македонија

Почина поранешниот претседател на Уставниот суд, Ѓорѓи (Гога) Николовски

А1он
На 96-годишна возраст во Скопје почина поранешниот претседател на Уставниот суд, Ѓорѓи (Гога) Николовски. Како што информира Уставниот суд, по повод смртта на Николовски, Судот