uslovi

Македонија

Извештај: Во борбата против тортурата и нехуманиот третман, препораките од година в година се исти

А1он
Препораките за борбата против тортура и нехуман третман во Казнено-поправните установи и Психијатриските болници од година в година се исти, а главен проблем остануваат финансиските
Македонија

Затворите во државава без пари и професионален кадар

А1он
Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на