upravni odbori

Македонија

Ќе се воспостави мерит процедура за селекција и назначување членови на управни и надзорни одбори

А1он
Владата денеска го утврди текстот на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за установите, кој се сообразува со Планот за борба против корупцијата и
Видео Македонија

ВИДЕО: Разрешени директорите на МЕПСО, ЕЛЕМ, началникот на УБК и десетици други функционери

Галена Николовска-Ризвановиќ
Премиерот Зоран Заев најави дека на денешната седница на Владата ќе предложи разрешување на стотина директори на државни и јавни институции и членови на управни