ujp

Економија

УЈП: Пријавувањето дополнителни приходи до 15 март

А1он
Граѓаните кои минатата година оствариле дополнителен приход, треба до 15 март да поднесат до Управата за јавни приходи Годишна даночна пријава. Годинава се очекува до
Економија

УЈП: Фирмите до 15. февруари да достават годишни извештаи за исплата на приходи во 2012

А1он
Фирмите кои во изминатата 2012 година извршиле исплата на приходи на физички лица/граѓани имаат обврска, најдоцна до 15. февруари годинава, да поднесат Годишен извештај за исплатените
Македонија

УЈП: Организаторите на зелените пазари до 31 јануари треба да поднесат Годишен извештај

А1он
Фирмите кои организираат зелен пазар на кој се врши трговија на големо и мало, имаат обврска најдоцна до крајот на месецов да поднесат Годишен извештај
Македонија

Започна употребата на адвокатските маркички за плаќање на персонален данок на доход

А1он
Од 1 јануари годинава за адвокатите се воведоа адвокатски маркички за плаќање на персоналниот данок на доход. Како што соопшти денеска Управата за јавни приходи, адвокатските