ujp

Македонија

УЈП: Организаторите на зелените пазари до 31 јануари треба да поднесат Годишен извештај

А1он
Фирмите кои организираат зелен пазар на кој се врши трговија на големо и мало, имаат обврска најдоцна до крајот на месецов да поднесат Годишен извештај
Македонија

Започна употребата на адвокатските маркички за плаќање на персонален данок на доход

А1он
Од 1 јануари годинава за адвокатите се воведоа адвокатски маркички за плаќање на персоналниот данок на доход. Како што соопшти денеска Управата за јавни приходи, адвокатските
Македонија

УЈП влезе и во МПЦ ?

А1он
„Инспектори на Управата за јавни приходи минатата недела го проверувале финансиското работење на неколку храмови и институции на Македонската православна црква, објави порталот Press24, повикувајќи
Економија

Тензично и без епилог средбата на прилепските дуќанџии со градоначалникот

А1он
Неуспешен обид да се надмине конфликтот меѓу прилепските дуќанџии и УЈП. Најголем дел од дуќанџиите нездоволни ја напуштиле средбата. Директорот на УЈП не дошол ,