turisti

Македонија

Стандардизација во такси превозот за подобра туристичка слика

А1он
Воведување стандардизација во такси превозот ќе ја смени сликата во туристичките центри, смета претседателот на Асоцијацијата на хотелиери на Македонија Крсте Блажески. Такси превозот, според
Македонија

Мозаиците во Хераклеја, магнет за странските туристи

А1он
Мозаиците во античкиот локалитет Хераклеја Линкестис крај Битола беа вистински магнет за илјадниците странски и домашни туристи во изминатата година. Како никогаш досега, минатата година
Македонија

Турците, Грците и Србите најбројни туристи во Македонија

А1он
Туристите од Грција, Турција, Србија и Бугарија биле најбројни кои ја посетиле Македонија во ноември 2014 година. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика,