spor ime

Македонија

Комисијата на ЕУ ги повика Скопје и Атина да се држат до договорот за промена на името

Орце Костов
Портпаролот на Европската комисија изјави за „Euractiv“ дека Договорот од Преспа меѓу Грција и Северна Македонија од 2018 година мора да биде спроведен од „сите