sloboden

Македонија

Од денеска стапува на сила Договорот за слободно движење во Западен Балкан со лични карти

А1он
Во Република Северна Македонија, Република Албанија и Република Косово денеска стапуваат во сила трите договори потпишани на 3 ноември 2022 година, во рамките на Берлинскиот
Македонија

Слободен си, изрази се – на скопскиот плоштад акција за слобода на изразување

А1он
Уличната инсталација „Слободен си, изрази се!“, која промовира поддршка и поттикнување на слободата на изразување и креативно користење на јавниот простор, почнува точно напладне на