slavko janevski

Култура

Претставници на фондацијата „Славко Јаневски“ на средба со претседателот Пендаровски

А1он
Претседателот Стево Пендаровски денеска прими претставници од Фондацијата „Славко Јаневски“, меѓу кои беше и Јана Јаневска-Терзиоска, ќерка на Славко Јаневски и претседателка на Извршниот одбор
Македонија

Лустраторот на Славко Јаневски сака да биде антикорупционер: Не се сеќавам дека гласав да се лустрира

Кристијан Ландов
Еден од аспирантите за иден антикорупционер, Вецко Здравевски, предизвика бура реакции на седницата на Комисијата каде се вршат интервјуата. Тој девет години бил член на