sirija

Свет

Забрана за учество на сириските олимпијци на Игрите во Лондон

А1он
Официјален Дамаск се спротистави на одлуката со која им се забранува на спортистите од Сирија да учествуваат на Олимпијадата во Лондон. Претседателот на сирискиот Олимпски
Свет

Ал Арабија: Руски брод натоварен со оружје плови кон Сирија

А1он
Руски брод натоварен со оужје плови кон Сирија и во текот на викендов би требало да пристигне во сириското пристаниште Тартус, објави телевизија Ал Арабија.