samostojnost

Македонија

Еуростат: Младите во Шведска самостојни пред 18, во Македонија живеат со родителите до 32 години

А1он
Според послаедните податоци на статистичката агенција на Европската унија, Евростат, младите во земјава и во речиси сите земји во регионот, во просек го напуштаат домот