ruska crkva

Македонија

Руска црква: Го поздравуваме помирувањето меѓу македонската и српската црква

А1он
Светиот синод на Руската православна црква (РПЦ) го поздрави враќањето на Македонската православна црква-Охридска архиепископија (МПЦ-ОА) во единство со Српската православна црква. Решивме да му
Свет

Рускиот патријарх Кирил: Неверувањето во пандемијата е опасно колку и неверувањето во Господ

А1он
Православните великодостојници во своите божиќни пораки годинава ја истакнаа важноста од почитувањето на заштитните мерки воведени поради пандемијата на коронавирусот, велејќи дека ова е време