rebalans

Македонија

СДСМ: Со ребалансот на буџетот до ново покачување на платите и повисок животен стандард

А1он
СДСМ како одговорна партија продолжува со креирање и имплементација на реални и развојни економски мерки кои економијата ја движат напред и носат се повеќе пари
Македонија

Ребалансот на буџетот во Собранието од следната недела

А1он
Ребалансот на Буџетот најверојатно ќе се најде пред собраниската Комисија за финансирање и буџет на 18 септември, информираат од Собранието. Вкупните приходи со ребалансот на
Економија

Капиталните инвестиции намалени за 50 милиони евра со ребалансот на Буџетот

А1он
За 3,27 милијарди денари или за околу 50 милиони евра е намален изност на капиталните инвестиции со ребалансот на Буџетот усвоен на денешната седница на
Економија

Усвоен ребалансот на Буџетот: Пари за повисоки плати, вработувања, лекови…

А1он
Со ребалансот на Буџетот се издвоени 400 милиони денари за субвенционирање на растот на платите во приватниот сектор, 200 милиони денари за активни мерки за