razbristri se

Македонија

Преспанското Езеро – болен пациент кој не знаете од каде да почнете да го лекувате

Активностите на терен изостануваат и покрај алармирањата дека водата од Преспанското Езеро почнува масовно да се повлекува, дека на брегот излегуваат камења и треви кои
Македонија

Со дотраени цевки и „дупки“ во скопскиот водовод губиме и до 60 отсто од водата за пиење

Дел од жителите на Скопје се уште пијат вода од азбестни цевки. Во ветувањата на политичките партии, особено пред избори, редовно пишува дека ќе се
Македонија

(ВИДЕО) Невработен охриѓанец го чисти Охридско Езеро од кади, канти за отпад и туш кабини: Нема да дозволам да го изгубиме

Кади, врати од туш кабини, пластични канти од отпадоци, троседи, се само дел од работите кои екологостите ги наоѓаат во водите на Охридското Езеро, нешто