PROTESTI IRAN

Свет

Годишнина од смртта на Махса Амини: Иранските власти стравуваат од немири

А1он
Иранците во земјата и во странство денеска ја одбележуваат првата годишнина од смртта во полициски притвор на младата Курдка, Махса Амини, а активистите предупредија на