pozar

Македонија

Намерно подметнати пожари во велешко

А1он
Повторно пламтат огнените јазици кај националниот парк „Јасен“. Дирекцијата за заштита и спасување соопштува дека пожарот во велешките села Бањица, Дреново и Лисице намерно е
Македонија

Незаборав за 4-та трагично загинати струмичани

А1он
На иницијатива на градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев, светски реномираниот руски скулптор и сликар Григориј Потоцки ќе прави споменик на четворицата струмичани кои трагично